Page 1 of 1

Posted: Sat Jul 19, 2008 8:17 pm
by anon

I use IE7/Vista Home Basic (x86, ITA, SP1). Fully updated (SP1 included).

If I print the about:Tabs or the res ://C:\Program%20Files\IEPro\IEProRs.dll/easyhome.html (a virtual page with thumbs of preferred URLs thanks to the plugin IE7Pro, just like Opera browser) the PNG are not transparent and/or missing.

Please can you check this out?


Ciao!



Posted: Tue Jul 22, 2008 10:34 am
by Claudiu (Softland)

doPDF should print the webpages exactly the way they look in Print Preview, so if a webpage looks bad in Print Preview it's because the way that page's html is written and the way the browser interprets that.


Go to Tools->Internet Options->Advanced->Printing and see if the "Print background colors and images" option is checked. This might have been the problem in your case as I printed that page and the images were there (though the page looked a little weird on their side).



Posted: Wed Jul 23, 2008 1:21 am
by anon

Already tried.

Print Preview shows correct rendering, but final printing with doPDF is different showing non-transparent PNG (quick test URL "about:Tabs").



Posted: Wed Jul 23, 2008 12:10 pm
by Claudiu (Softland)

I see what you mean now. Go to Start->Settings->Printers and Faxes, right-click on doPDF and select Properties. Go to the Advanced tab and in there uncheck the option Enable advanced printing features and press ok after that. Try converting the about:Tabs page now, the png should be printed correctly.



Posted: Sat Jul 26, 2008 4:01 pm
by anon

Thanks it prints much better now but there is still a flaw: the buttons, listers etc. in the WEB page get printed with a ugly black background instead of transparent.

As a test you can use also this forum web page.



Posted: Mon Jul 28, 2008 10:10 am
by Claudiu (Softland)

I just double-checked:

- with the option Enable advanced printing features unchecked, this page prints correctly (with the transparent background)

- with the option Enable advanced printing features checked, this page prints incorrectly (with the transparent background converted to black)


So make sure you unchecked that option when you try it.



Posted: Mon Jul 28, 2008 10:34 pm
by anon

Of course.

I've done a shot to show you my problem:


I use Vista Home Basic (SP1, x86) with Desktop Compostion on (color scheme "Vista Standard" I don't have Aero).



Posted: Tue Jul 29, 2008 2:14 pm
by Claudiu (Softland)

I've reproduced this now too. I don't have a solution for this, but what's strange is that on my side using IE7 under Windows XP some of the buttons have black backgrounds, but if I use Maxthon2 (which uses the same IE printing core) it prints correctly.


We'll look into this. Thank you.



Posted: Thu Jul 31, 2008 9:11 pm
by anon

Ok, and thank you for dedicated support! :)